כתבה בבלוג

-גנגלית בכפר בעמ'

מתכוני הגן שלנו בתאבון!!!!

ספט 09. 2012 | מאת גלית שובל

החלות של גליתי


המצרכים:


1 קילו קמח רגיל

1 כף שמרים יבשים

או שמרית או קוביית שמרים חיים

1 וחצי כוס סוכר 

(אפשר יותר תלוי בכם)

1 כפית שטוחה מלח

1 ביצה שלמה

4 כוסות (לערך) מים פושרים

1/2 כוס שמן


התהליך:


קמים מוקדם בבוקר.....

בקערה גדולה מניחים את השמרים

שופכים עליהם 1/2 כוס מים פושרים

מפזרים ביד סוכר מעל (זה הסוד להתפחה טובה!) בערך כפית

מחכים כ-10 דקות.

מכניסים את הקמח והסוכר ומערבבים בכף, מוסיפים את הביצה והשמן

ורק לבסוף את המלח מאחדים את החומרים ומתחילים להוסיף מים בהדרגה ועוברים ללישת יד.

מוסיפים מים ולשים עד שהבצק הופך אחיד ולא דביק – אם הוספתם הרבה מים אפשר להוסיף עוד קמח ולאזן.

לבסוף כשהבצק מוכן – מורחים שמן בידיים על הבצק כולו ועל דפנות הקערה – לשמור על לחות הבצק , להיזהר לא יותר מידי שמן.

מכסים את הבצק במגבת גדולה ומכניסים למיטה- מתחת לשמיכה.

אחרי כשעה אפשר להתחיל לעבוד- תלוי בתפיחה.

אחרי שסיימנו לקלוע 2 חלות מתפיחים עוד כ-20 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.

אחרי 20 דקות מורחים ביצה על החלות שמים שומשום וקצת סוכר, מכניסים לתנור ב 180 מעלות ו....נהנים מהריח.

אחרי כ-40 דקות החלה מוכנה- תלוי בתנור...

מצננים קצת ושומרים מ"עוברי אורח" ומגישים- שבת שלום.

(נ.ב- את הבצק ניתן לחלק לחצי אחרי התפיחה ולהקפיא)

מאחלת לכם בהצלחה ובתאבון

אוהבת גליתי




מתכון ללחם בירה / או לחם ב-3 דקות +


המצרכים:

1 פחית בירה שחורה / בקבוק  (במקרה חירום אפשר גם בירה לבנה)

1 קמח אסם  קטן (תופח מאליו)

1 כפות סוכר חום

½ כפית מלח


תוספות:

½ כוס זיתים חתוכים – ירוקים או שחורים

או

½ כוס אגוזי מלך חתוך גס

או

½ כוס גרעיני חמנייה לא קלויים (קלופים)

או

½ כוס גרעינים לבנים לא קלויים (קלופים)

או

½ כוס צנובר

או

½ כוס בצל מטוגן

ועוד...וריאציות שלכם...


מערבבים את כל החומרים ומעבירים לתבנית ח"פ אלומיניום ולתוך התנור

או הטוסטר אובן.

בטמפ' של 180 מעלות אחרי 5 דקות של אפייה מכסים בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות עוד 25 דקות.

זהו הלחם מוכן, הופכים את התבנית, חותכים ומחזירים לתבנית.

מומלץ להגיש עם: חמאה, חמאת שום, גבינות שונות ולפי טעמכם....!






בתאבון !!!


עוגת גברת שוקולד

("אותה הגברת בשינוי אדרת")

 

המצרכים:

 

2 כוסות קמח

1 כוס סוכר

1 כוס שוקולית

1 אבקת אפייה

1 סוכר וניל

4 ביצים

3/4 כוס שמן

1/2 קרטון שמנת מתוקה

-        ציפוי:

1 חב' שוקולד מריר

1/2 קרטון שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה בכף גדולה,

מוסיפים את הביצים ושאר החומרים ומביאים לאחידות, בעזרת מרית גומי מעבירים לתבנית רגילה (26) לתנור חם  170 מעלות ולאחר 40 דקות לבדוק עם קיסם באמצע העוגה כשיוצא קיסם יבש – העוגה מוכנה.

מכינים את הציפוי בסיר קטן – שוקולד מומס ושארית השמנת המתוקה ובוזקים על העוגה בנדיבות.

אם רוצים מקשטים כיד הדמיון......

 

כל החומרים הנ"ל ללא שוקולית , שמנת מתוקה וללא הציפוי.

מוסיפים במקום: גביע קטן של גבינת 5% סקי ו-1 אקטימל.

 

עוגת גברת תפוז:

החומרים הנ"ל ללא שוקולית,ציפוי.

מוסיפים במקום: כוס נדיבה של מיץ תפוזים סחוט, 1/2 כפית גרידת לימון.

  

ב ת א ב ו ן !!!!!